tiistai 11. joulukuuta 2012

Tavoitteet ja toteutumat 2012/2013

Kuluvaa vuotta on jäljellä vielä muutama viikko, mutta koska mitään koiramaista ei enää tänä vuonna meillä tapahdu, niin voisi jo suunnata ajatukset seuraavaan vuoteen ja pohtia miten se 2012 nyt sitten menikään...

Vuosi 2012 oli tosiaan täynnä suurta iloa, sydäntäsärkevää surua, uutta elämää ja seikkailuja. Aikamoinen vuoristorata tosiaan. Kevät meni muuttaessa, opiskellessa ja treenatessa. Kesällä jouduin sanomaan hyvästit rakkaalle Dantelleni. Syksyllä aloitin uuden koulun, muutettiin taas ja Dracu sai pentusia. Rankkaa on välillä ollut, mutta nyt kolme viikkoa koirattomana eläneenä voin sanoa, että kyllä ne vaan ovat sen arvoisia <3 En voisi ikinä elää ilman koiraa!

Vuonna 2012 tavoitteemme ja niiden toteutuminen näytti tältä:

Dracu
-agissa nousu 3-luokkaan, SM-ja karsintanollat kasaan + molemmat valiokellot käyntiin
Noustiin kolmosiin pääsiäisenä, ja kisattiin jonkin verran kolmosissa. Kuitenkin rimaongelma aiheutti sen, että saatiin kasaan tasan sen yhden nollan.

-tokossa se FI TVA jos treenausintoa tulee, jos ei tule niin ei pakolla
Tokointo oli kyllä ihan nollassa koko vuoden, ei treenattu yhtään eikä aikaakaan kyllä pahemmin ollut

-paimennusta olisi kiva treenata ihan kunnolla ja saada kaikki OTD-tittelit
Taas oli ajanpuutetta ja rahanpuutetta tällekin lajille...

-syksyllä pentuprojekti :)
Jes! Yksi tavoite saavutettiin kirkkaasti! Dracu sai 7 pontevaa ja elinvoimaista pentua 16.11. ja ne kasvavat parhaillaan Ruotsissa kasvattaja-Isabellen luona hienoiksi koiranaluiksi :))

Stella
-terveyttä ja pitkää ikää mummokoiralle joka täyttää 14 vuotta ensi huhtikuussa :O
Tämäkin tavoite saavutettiin hyvin. Stella voi oikein hyvin, on ihan innosta piukeana lumentulosta ja muutenkin hyvin nuorekas ja menevä mummo :)

Vuodelle 2013 voisi sitten asettaa seuraavat tavoitteet:

Dracu:
-agissa nollajahtia; molemmat valiokellot käyntiin ja jos rimaongelmaa saisi taas vähän parannettua... En ehkä ihan uskalla laittaa SM-ja karsintanollia 2013 tavoitteeksi, mutta esim. 2014 nollien keräämisen aloittaminen syksyllä
-paimennusta pitää päästä treenaamaan!! Ehdottomasti OTD-tittelit (tai 1 legi/elukka jos ei kokeita Suomessa)
-koirahiihtokisojen korkkaus, tavoite olisi niinkin hurja kuin maaliin pääsy, vaikka viimeisenä, ihan sama ;)

Pentu X: (JOS tämä toteutuu ja Dracun pentu muuttaa meille)
-erittäin kattava sosiaalistaminen; kaikki keskustan vilinästä maatilan ihmeisiin on tultava tutuksi! Tavoitteena rohkea koiralapsi, joka on nähnyt kaiken mahdollisen, joukkoliikenteen konkarikäyttäjä, kaikenlaisiin ihmisiin ja lapsiin tottunut ja koiratapahtumissa kuin kotonaan :)
-tokon alkeita, ainakin ALO-liikkeet kuntoon ekana vuonna, kokeilla ei nyt suurempi kiire. Hyvät ja oikeaoppiset pohjat liikkeille on kaiken A ja O, sekä paljon panostamista hiljaiseen tekemiseen alusta asti
-agilityn perusteita ihan vauva-agilitysta junnuagilityyn. Itsenäistä etenemistä, ohjaustekniikat tutuiksi siivekkeillä ja puilla treenaten sekä PALJON agilitya tukevia kropanhallintatemppuja.
-paimennuksen perusteita kesällä ja syksyllä.

Stellan tavoitteet ovat samat kuin viime vuonna, eli terveyttä ja pitkää ikää huhtikuussa 15 vuotta täyttävälle mummolle

Kaiken kaikkiaan asetin aika vähän tuloksellisia tavoitteita. Jatketaan kuluneena vuonna hyväksi koettua rentoa ja fiilispohjaista treenausta, mitään pakkopullaa ei kyllä tehdä vain tuloksia saavttaakseni, vaan siksi että on kivaa. Dracun kanssa laitetaan kaikki panokset agilityyn ja koitetaan saada ne rimaongelmat kuntoon jotta päästäisiin kisaamaan tosissamme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti