keskiviikko 3. elokuuta 2016

Murheiden kesä, pentupentuja ja muutoksia taas kerran

Blogin päivitys on pahasti jäljessä - kotisivuilta on voinut lukea Wiccan pentuprojektin kuulumiset, tai kuulumattomuus. Toiveista huolimatta meille ei tullut kesäpentuja, Wicca oli tiinehtynyt ja 21. vuorokauden aikaisessa ultrassa näkyi kaksi alkiota, mutta viikkoa myöhemmin ultrassa ne olivat hävinneet. Eli olivat imeytyneet todennäköisesti pienen määrän vuoksi. Kuulemma nartut usein eivät ylläpidä tiineyttä loppuun asti jos tuossa vaiheessa alkioita on niin vähän. Tosi harmi juttu, sillä sperma oli yllättävän hyvälaatuista ja molemmat siemennykset menivät esimerkillisesti. Kovasti harmitti - olihan tätä kauheasti odotettu, laitettu paljon rahaa likoon ja pennuille olisi ollut tiedossa mahtavat kodit. Tämmöistä tää kasvatus nyt sitten vaan on, huoh.

Kesän suurin murhe on kuitenkin ollut Dracu. Siltä leikattiin tammikuussa pahalaatuinen nisäkasvain, ja puoli vuotta kerettiin jo elelemään onnellisesti ja unohtamaan koko asia. Kunnes löytyi uusi patti leikatun nisän vierestä. Käytiin näyttämässä sitä sitten samalle eläinlääkärille joka oli hoitanut Dracua edellisellä kerralla, ja diagnoosi oli lohduton. Pieniä patteja oli levinnyt ympäri nisiä ja takareisiä, eikä niitä kannata leikata. Kun on näin ärhäkästi levinnyt syöpä, niin hoidoista ei ole muuta kuin lisäkipuja koiralle. Koska mitään ei ollut tehtävissä, lähdettiin kotiin odottelemaan, että syöpä leviää ja alkaa haittaamaan Dracua. Koko kesä saatiin elellä yllättävän hyvin, nyt vasta ihan viimeiset pari viikkoa huomaa, että Dracu ei ole ihan kunnossa. Takareisissä olevat patit varmaan hankaa, koska Dracu kävelee hassusti ja istuu ihan vinossa. Sillä on useammin pissahätä, ja vauhti on hidastunut aika lailla. Siitä on parissa viikossa tullut vanha koira :( Ollaan kuitenkin kiitollisia siitä, että saatiin aktiivinen, onnellinen kesä sen kanssa. Pari viikkoa sillä on vielä aikaa, mutta en halua odotella että se on liian huonossa kunnossa ennenkuin päästän sen pilvireunalle...

Vielä kuukausi sitten Dracu juoksi ihan täysiä agilitya ja näytti nuoremmille mallia:


Siinä vaiheessa, kun Wicca todettiin tyhjäksi ja Dracun tilanne toivottomaksi, aloin katsella lohtupentua. Wicca ei olisi onnellinen yksin, ja tarvitsin jotain kivaa tähän kesään. Siis mahdollisimman hyvä syy hankkia uusi pentu... Sain vinkkiä tutulta, että Itävallassa oli vapaana vielä pari 10-viikkoista pentua hyvästä työlinjaisesta yhdistelmästä, ja viikkoa myöhemmin lensin hakemaan kotiin pienen mustavalkoisen Taika-tytön <3


Virallisemmin Ruff'n' Tuff Awesome lil Shotgun

Taika otettu tuttuun tyyliin vastaan, Dracu ja Wicca ovat leikkineet että se on ilmaa tai korkeintaan murisseet sille jos se tulee liian lähelle. Pari viikkoa kotiutumisen jälkeen sen korvat nousivat pystyyn, ja saan selittää joka toiselle ihmiselle, että "ei, se ei ole bortsu vaan aussie. Kyllä, ne voivat olla myös tämän värisiä..." :D Kauhean kiva on ollut puuhata pennun kanssa, parasta mahdollista terapiaa joka on saanut unohtamaan suurimmaksi osaksi murheet. Katsellaan nyt rauhassa, minkälainen tyttö Taikasta kasvaa. Nyt se vaikuttaa vähän pehmeämmältä ja herkkikseltä, mutta kun vertailukohtana on Wicca ja Dracu, voi analyysini olla hieman vinoutunut!

Koska Taika tuli niin ex-tempore, oli meillä jo muita pentusuunnitelmia. Ranskasta oli varattu jo viime talvena tuontipentu, joka olisi tulossa minulle sijoituskoiraksi. Niinpä pari viikkoa Taikan hakureissun jälkeen matkattiin Nizzaan hakemaan pieni punainen monsteri Origine II-kennelistä. Pentu meni sijoituksee tähän ihan lähelle kaverini Siirin luokse, jossa se sai nimekseen Maaru. Maarusta tulisi toivottavasti Siirin seuraava agilitytykki ;) 

Virallisesti Maaru on Origine II My Kind of Trouble

Syksyllä on tulossa lisää muutoksia, sillä mut on hyväksytty vaihto-opiskelijaksi Saksaan! Lähdetään pieneen kaupunkiin nimeltä Marburg, joka on lähellä Frankfurtia. Siellä ollaan sitten syksy ja talvi, ja koirat lähtee luonnollisesti mukaan myös. Tarkoitus olisi ajella Ruotsin kautta Saksaan omalla autolla, koirat takaboksissa. Dracu tuskin lähtee enää mukaan, mutta Wicca ja Taika pääsevät reissuun mukaan. Toiveissa olisi, että pääsisin näkemään paljon aussieita Saksassa ja paimentamaan mahdollisimman paljon. Wicca olisi myös toiveissa astuttaa seuraavista juoksuista, jos ne nyt eivät olisi kauheasti etuajassa, vaan joulukuussa niinkuin olen laskeskellut. Näin kerettäisiin kotiin ennenkuin se synnyttäisi.

Lopuksi vielä muutama kuva kuluneesta kesästä!
Wicca taituroi AVO1-tuloksen kesäkuussa!
Wicca, Dracu ja Disney-pentueen Jedi poseeraavat kukkapellossa <3

Kesäkuussa pidettiin Disney-pentueen kesäleiriviikonloppu, ja kaikki olivat paikalla :) oheessa kuvia!
Red'n Ready Sleeping Beauty "Fazer"
Red'n Ready Divine Hercules "Jedi"
Red'n Ready The Beast "Piki"
Red'n Ready Pocahontas "Tinki"
Red'n Ready The Beast "Piki"
Red'n Ready Snow White "Viivi"
Red'n Ready Little Mermaid "Ieva"
Red'n Ready Sleeping Beauty "Fazer"
Dracu ja Disney-pennut (-Jedi)
Niin rakkaat hymytytöt <3

1 kommentti:

  1. Kauniita kuvia kauniista koirista. ♥ Iloisia uutisia ja ei niin iloisia uutisia. Tsemppiä ja iloisia, ihania, ikimuistoisia hetkiä Dracun kanssa. Ihanaa pentuarkea!

    Todella kauniit kasvanut Disney-pennuista. Vau!

    VastaaPoista